g+1 facebook like   Bejelentkezés  |   Regisztráció  

Felhívás tüntetésre

A napokban több esemény is zajlott különbözõ bíróságokon:
- Mezei János esetében több mint egy évvel az eljárás kezdete óta még mindig nem került sor az elsõ érdemi tárgyalásra, tovább zajlik a halogatás.
- A csíkszeredai városvezetõk perében a Marosvásárhelyi Ítélõtábla úgy döntött, hogy a törvénytelen lehallgatásokból származó információkat is fel lehet használni.
- A kézdivásárhelyi fiatalok ügyében a Bukaresti Ítélõtábla az elõzetes letartóztatás meghosszabbításáról döntött, miközben az állítólagos terrorcselekmény ügyében a nyomozás helyben topog.
Mindezek csak megerõsítik azt a véleményt, hogy a hatóságok nem járnak el az elvárható korrektséggel és objektivitással ezekben az ügyekben. A sajtóban pedig folytatódik a terroristázás és szélsõségesezés, újra és újra leírják azokat a vádakat, amelyeket az igazságszolgáltatás hosszú idõ után sem próbál meg bizonyítani, az erejébõl (elszántságából?) csak a tiltások és letartóztatások hosszabbítása futja.
Indokolt tehát folytatni a múlt heti tiltakozást, úgy, ahogy azt már akkor bejelentettük. Várunk hát szombaton délután négy órára Gyergyószentmiklós fõterére mindenkit, aki ezzel a hatósági viszonyulással nem ért egyet, aki velünk együtt azt akarja, hogy halogatások nélkül, a törvények betartásával szolgáltassanak igazságot a meghurcolt magyarok ügyében.

Gyergyószentmiklós, 2016.I.28.

Árus Zsolt
a Gyergyószéki Székely Tanács elnöke
Szólj hozza:
 
 

Copyright © 2015 Autonomia.ro