g+1 facebook like   Bejelentkezés  |   Regisztráció  

Népszerû levelezõrendszer, idén ingyenes honlapnév-bérlés

A Székelyföldért Társaság, partnerségben a Székely Nemzeti Tanáccsal jó másfél éve indított el a www.sic.hu címen  két szolgáltatást.

Egyik egy ingyenes levelezõ-rendszer, aminek mára közel nyolcszáz felhasználója van, ami elsõ látásra akar nagy számnak is nevezhetõ, de ha a világon élõ székelyek számát nézzük, akkor önelégültségre semmi ok, van még munkánk bõven ha el akarjuk érni bár azt, hogy akiknek még nincs elektronikus postafiókjuk, azok jelentõs része ott nyisson egyet.

A másik szolgáltatást egyfajta elõszobának szántuk, míg más, saját állammal nem rendelkezõ népekhez hasonlóan sikerül elérni azt, hogy a székely népnek is legyen saját internetes tartományneve, a .sic. Addig is eme szolgáltatás révén mindenkinek lehetõsége van <név>.sic.hu típusú honlap-nevet bérelni, s ezáltal már honlapja nevével jelezni, hogy kötõdik a székely néphez, illetve Székelyföldhöz.

Az egész rendszer mûködtetése nyilván pénzbe kerül, ezért döntöttünk úgy, hogy a levelezõ-rendszert ingyen bocsátjuk bárki rendelkezésére (legyen az természetes személy avagy cég), ellenben a honlap-neveket egy szerény éves bér fejében lehessen igényelni. Ez egy kényszer-helyzet, s azóta is keressük a lehetõségét annak, hogy a honlapnevek használatát is ingyenessé tegyük, azért, hogy ezzel az új lehetõséggel minél többen élni tudjanak, hisz a székely öntudat erõsítése, illetve a székelyek nemzetközi megismertetése egyaránt célunk.

Ilyen elõzmények után örömmel tudatjuk, hogy a Székelyföldért Társaság és az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület tavalyi kezdeményezésének köszönhetõen (ami autonómia alap létrehozását és fenntartását célozza), hála az alapba befolyt támogatásoknak, akik az idén foglalnak sic.hu kiterjesztésû honlap-nevet, azok számára az elsõ évben a név használata ingyenes. Akik élni akarnak ezzel a lehetõséggel csak annyit kell tegyenek, hogy a név lefoglalásakor kifizetésnél a banki átutalást választják, majd a sikeres foglalás után nem fizetnek, hanem a levélben megkapott proforma számlát elküldik a rendszer@sic.hu címre. Bízunk benne, hogy az alapba folyamatosan befolyó támogatások lehetõvé teszik majd, hogy az ingyenességet a következõ években is fenn tudjuk tartani.

Érd, 2016.III.18.


A Székelyföldért Társaság nevébe            
      György-Mózes Árpád
Szólj hozza:
 
 

Copyright © 2015 Autonomia.ro